Ostale storitve

E-izvršbe

V primeru, da imate težave s poplačilom vaših terjatev, ste bili neuspešni s klasičnimi načini (klici, opomini,...) in se s tem ne želite ukvarjati, lahko kot sredstvo za izterjavo e-izvršbo v vašem imenu opravimo v našem računovodskem servisu, kjer se o tem predhodno lahko tudi posvetujemo.

Za pričetek izvršbe je dovolj že ena verodostojna listina - zapadli račun, ki ste ga izstavili za opravljeno storitev ali izpis odprtih postavk, plačilo takse v višini 44 € in postopek lahko pričnemo .

Z izvržbo lahko zahtevate poplačilo zamudnih obresti stroške plačane takse.

Pišite nam za več informacij.

Intrastat

Intrastat je statistika blagovne menjave med državami članicami Evropske unije (EU), pri kateri se podatki mesečno zbirajo s statističnimi obrazci neposredno od poročevalskih enot. 

Kdo mora poročati

Gospodarski subjekt, ki:

 • trguje z blagom z gospodarskimi subjekti v drugih državah članicah EU in
 • je skupna vrednost njegovih odprem blaga v države članice EU ali prejemov blaga iz držav članic EU v preteklem koledarskem letu presegla t.i. nacionalni vključitveni prag.

Vključitveni prag znaša 200.000 EUR za odpreme in 120.000 EUR za prejeme blaga.

Poročevalska enota je dolžna poročati samo za tisti tok blaga (odpreme blaga, prejeme blaga), pri katerem je presegla vključitveni prag. Obveznost poročanja traja do prejema obvestila o prenehanju obveznosti poročanja.

Rok za dostavo podatkov Carinskemu uradu Nova Gorica je od 1. do 15. v mesecu za predhodni mesec ne glede na medij poročanja.

Svetovanje pri odkupu podjetij 

Ste se znašli pred tem, da odkupujete ali samo vstopate z deležem v drugo podjetje? Če niste prepričani v kaj se "spuščate" vam lahko pomagamo:
 • pri pregledu poslovanja preteklih let
 • pregledu poslovne dokumentcije
 • pregledu in analizi oddanih letnih poročil in njihovih postavk
 • pregledu obveznosti in dolgov
 • pregledu kartice davčnih obveznosti
Podrobna seznanitev s stanjem poslovanja podjetja v katerega vstopate vam bo olajšala odločanje nameravanem koraku in zmanjšala tveganje za neprijetna presenečenja v prihodnosti.
 

Zakaj izbrati nas

Hiša podjetnikov je nastala na osnovi prepričanja, da je potrebno pri nudenju poslovnih storitev partnerjem zagotoviti čim večjo podporo z velikim naborom ponujenih storitev.

Naši poslovni prostori pa so mesto, kjer nastajajo in se razvijajo nove podjetniške ideje in priložnosti.

Prepoznavni želimo biti po strokovnosti, dinamičnosti, zanesljivosti, poštenju in nenazadje po odlični podpori našim partnerjem. S storitvami se želimo prilagoditi vsakemu uporabniku glede na panožno specifiko in njegove poslovne zahteve, z našim znanjem in izkušnjami pa vsakemu poslovnemu partnerju pomagati lažje uresničevati njegovo poslanstvo.

V prihodnosti bomo ugleden, strokoven, zanesljiv in prijazen računovodski servis v okolici Nove Gorice, z ustvarjenim dobrim imenom in kot zaupanja vreden partner.

Naše vodilo je ustvarjanje obojestranskih koristi.
Smo izkušen kolektiv strokovnjakov iz področja računovodstva in davkov, organizacije in poslovodenja. Z dolgoletnimi izkušnjami, smo pridobili potrebna znanja za izvajanje kvalitetnih storitev računovodstva ter širše podpore podjetništvu.
Smo sodoben računovodski servis iz Nove Gorice (poslovna cona Solkan), katerega odlikujejo:

 •   Odzivnost: v najkrajšem možnem času pomagamo z našimi nasveti in znanjem.
 •   100% individualna obravnava: Vsako stranko obravnavamo individualno in si zanjo vzamemo čas ter ji svetujemo.
 •   Strokovnost in ažurnost: z nenehnim izobraževanjem zagotavljamo najvišjo možno raven strokovnosti.
 •   Prilagodljivost: Potrebe naših strank so za nas vedno na prvem mestu, zato smo po dogovoru vedno pripravljeni naše storitve prilagajati vašim potrebam.
 •   100% priporočeni: Vse nove stranke smo dobili na osnovi priporočila
 •   Regija in oddaljenost nas ne omejuje: Stranke imamo v Izoli, Ljubljani, Kamniku, Idriji, Tolminu