Zdrava prehrana v pisarni povečuje zadovoljstvo zaposlenih

Večina zaposlenih se med delovnim časom ne prehranjuje zdravo, saj mnogi ne pojemo pet porcij sadja in zelenjave čez dan, kot jih priporoča Svetovna zdravstvena organizacija.
Z vsemi roki, odgovornostmi in osebnimi obveznostmi, ki nam jih postavlja življenje, zdravo prehranjevanje ni vedno prednostna naloga.
 
Zdrava prehrana v pisarni povečuje zadovoljstvo zaposlenih
 
Priročni in cenovno dostopni programi za zdravje v podjetju so lahko odlična rešitev za nastalo težavo. Velik del svojega življenja preživimo v službi, zato je smiselno, da vodstva podjetij na delovna mesta vpeljujejo promocijo zdravja za vse zaposlene. Zdrava prehrana v pisarni prinaša zaposlenim številne koristi, ki vplivajo tako na počutje kot na delovno storilnost.
 
Zdravi zaposleni so manj odsotni
 
Ena izmed bolj očitnih prednosti zdravega prehranjevanja na delovnem mestu je v tem, da so zaposleni manj odsotni od dela. Pogoste odsotnosti negativno vplivajo na produktivnost in povečujejo stroške, ki so povezani z bolniškimi odsotnostmi. Zaposleni, ki se zdravo prehranjujejo, manj zbolevajo in pa tudi hitreje okrevajo po boleznih ter so v manjši nevarnosti, da bi zboleli za določenimi kroničnimi in resnejšimi boleznimi.
 
Zdravje v podjetju za več produktivnosti in energije
 
Z vitamini in minerali polna zdrava prehrana v pisarni vpliva na to, da imajo zaposleni več energije. Povečan nivo energije vodi do boljše koncentracije pri delu in večje produktivnosti. Višja kot je osredotočenost na delo in dober odnos do dela, bolj smo lahko učinkoviti na delovnem mestu. Zdravi zaposleni so na splošno bolj samozavestni in dobre volje, kar pozitivno vpliva na pisarniško klimo. Hrana, ki je bogata s hranili, povečuje moč možganov, zato lažje prebrodimo dolge delovnike.
 
Okusni obroki povečujejo zadovoljstvo
 
Če vodstvo svojim zaposlenim omogoči okusno in zdravo hrano za zajtrk, kosilo ali malico, tedaj bo celoten ritual prehranjevanja povečal zadovoljstvo in izboljšal odnose med sodelavci, ki si bodo lahko vzeli nekaj časa in se družili v prostoru, kjer se nahaja hrana, kot je sveže sadje, zelenjava, oreščki, jogurti, solate, smoothiji in drugo. Tu postane družabno središče, ki krepi občutek pripadnosti in angažiranosti.
 
Manj stresa za več uspeha
 
Zdrava prehrana v pisarni, kot je špinača, borovnice in avokado, zmanjšuje stresne hormone, kot je kortizol. Hrana in pijača, ki je bogata z vitaminom C, tudi ščiti imunski sistem, hkrati pa znižuje stresne hormone. Stres na delovnem mestu je nevarna in neproduktivna sila, zaradi katere so zaposleni lahko mnogo manj učinkoviti ali pa celo prično dvomiti v svoje sposobnosti. Zdrave navade v službi bodo pomagale zmanjšati raven stresa, tudi takrat, ko je potrebno delati nadure.
 
Spodbujanje zdravja na delovnem mestu
 
Privabljanje in ohranjanje vrhunskih talentov je izziv za vsako podjetje. Z aktivnim spodbujanjem zdravega prehranjevanja na delovnem mestu in ustvarjanjem pozitivnega okolja za delo lahko podjetja preprečijo, da bi dober kader odhajal iz podjetja, s čimer se tudi zmanjšajo stroški zaposlovanja. Zaposleni, ki se počutijo cenjene, so veliko bolj predani svojemu delu in zato je manj verjetno, da bodo zagrabili prvo bolj privlačno ponudbo za delo v drugem podjetju. Zdrava prehrana v pisarni je zato pomembna iz različnih vidikov. 
 
JMMC, HIŠA PODJETNIKOV
Računovodski servis Nova Gorica
Vir: MP

 Prosimo, da preverite vsebino članka, ker lahko obstajajo zakonske novosti na to temo.

Zakaj izbrati nas

Hiša podjetnikov je nastala na osnovi prepričanja, da je potrebno pri nudenju poslovnih storitev partnerjem zagotoviti čim večjo podporo z velikim naborom ponujenih storitev.

Naši poslovni prostori pa so mesto, kjer nastajajo in se razvijajo nove podjetniške ideje in priložnosti.

Prepoznavni želimo biti po strokovnosti, dinamičnosti, zanesljivosti, poštenju in nenazadje po odlični podpori našim partnerjem. S storitvami se želimo prilagoditi vsakemu uporabniku glede na panožno specifiko in njegove poslovne zahteve, z našim znanjem in izkušnjami pa vsakemu poslovnemu partnerju pomagati lažje uresničevati njegovo poslanstvo.

V prihodnosti bomo ugleden, strokoven, zanesljiv in prijazen računovodski servis v okolici Nove Gorice, z ustvarjenim dobrim imenom in kot zaupanja vreden partner.

Naše vodilo je ustvarjanje obojestranskih koristi.
Smo izkušen kolektiv strokovnjakov iz področja računovodstva in davkov, organizacije in poslovodenja. Z dolgoletnimi izkušnjami, smo pridobili potrebna znanja za izvajanje kvalitetnih storitev računovodstva ter širše podpore podjetništvu.
Smo sodoben računovodski servis iz Nove Gorice (poslovna cona Solkan), katerega odlikujejo:

  •   Odzivnost: v najkrajšem možnem času pomagamo z našimi nasveti in znanjem.
  •   100% individualna obravnava: Vsako stranko obravnavamo individualno in si zanjo vzamemo čas ter ji svetujemo.
  •   Strokovnost in ažurnost: z nenehnim izobraževanjem zagotavljamo najvišjo možno raven strokovnosti.
  •   Prilagodljivost: Potrebe naših strank so za nas vedno na prvem mestu, zato smo po dogovoru vedno pripravljeni naše storitve prilagajati vašim potrebam.
  •   100% priporočeni: Vse nove stranke smo dobili na osnovi priporočila
  •   Regija in oddaljenost nas ne omejuje: Stranke imamo v Izoli, Ljubljani, Kamniku, Idriji, Tolminu