Zanimivost: Predlog za vpis nameravane firme v sodni register

Kaj je nameravana firma?

Nameravana firma je rezervacija imena družbe - bodoči družbenik družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) pred ustanovitvijo d.o.o. preveri, če je ime, ki ga je izbral za podjetje, ustrezno. Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1) natančno določa pravila glede imena firme. Imaginarno ime pri s.p. ni obvezno, medtem ko pri d.o.o. pa je. Tudi s.p. lahko določi imaginarno ime firme, vendar ne glede na to, je rezervacija imena postopek le za družbenike, ki ustanavljajo d.o.o. 

 

Kakšen je postopek vpisa nameravane firme?

Vloži se Predlog za vpis nameravane firme, ki mora vključevati:

- imaginarno ime firme

- ime, priimek in EMŠO družbenika

- naslov, kamor registrsko sodišče pošlje sklep

 

Registrski organ v nekaj dneh pošlje sklep na naslov, ki ga je bodoči družbenik navedel. Če je sklep pozitiven, se nameravana firma vpiše v register, če pa je negativen, pomeni, da obstajajo razlogi, zaradi katerih ne pride do registracije predlaganega imena podjetja.

 

 

 

 

 

Vir: JMMC HP d.o.o.

 Prosimo, da preverite vsebino članka, ker lahko obstajajo zakonske novosti na to temo.

Zakaj izbrati nas

Hiša podjetnikov je nastala na osnovi prepričanja, da je potrebno pri nudenju poslovnih storitev partnerjem zagotoviti čim večjo podporo z velikim naborom ponujenih storitev.

Naši poslovni prostori pa so mesto, kjer nastajajo in se razvijajo nove podjetniške ideje in priložnosti.

Prepoznavni želimo biti po strokovnosti, dinamičnosti, zanesljivosti, poštenju in nenazadje po odlični podpori našim partnerjem. S storitvami se želimo prilagoditi vsakemu uporabniku glede na panožno specifiko in njegove poslovne zahteve, z našim znanjem in izkušnjami pa vsakemu poslovnemu partnerju pomagati lažje uresničevati njegovo poslanstvo.

V prihodnosti bomo ugleden, strokoven, zanesljiv in prijazen računovodski servis v okolici Nove Gorice, z ustvarjenim dobrim imenom in kot zaupanja vreden partner.

Naše vodilo je ustvarjanje obojestranskih koristi.
Smo izkušen kolektiv strokovnjakov iz področja računovodstva in davkov, organizacije in poslovodenja. Z dolgoletnimi izkušnjami, smo pridobili potrebna znanja za izvajanje kvalitetnih storitev računovodstva ter širše podpore podjetništvu.
Smo sodoben računovodski servis iz Nove Gorice (poslovna cona Solkan), katerega odlikujejo:

  •   Odzivnost: v najkrajšem možnem času pomagamo z našimi nasveti in znanjem.
  •   100% individualna obravnava: Vsako stranko obravnavamo individualno in si zanjo vzamemo čas ter ji svetujemo.
  •   Strokovnost in ažurnost: z nenehnim izobraževanjem zagotavljamo najvišjo možno raven strokovnosti.
  •   Prilagodljivost: Potrebe naših strank so za nas vedno na prvem mestu, zato smo po dogovoru vedno pripravljeni naše storitve prilagajati vašim potrebam.
  •   100% priporočeni: Vse nove stranke smo dobili na osnovi priporočila
  •   Regija in oddaljenost nas ne omejuje: Stranke imamo v Izoli, Ljubljani, Kamniku, Idriji, Tolminu