Veto na mini davčno reformo

Državni svet je na izredni seji odločal o vložitvi odložilnega veta na noveli zakonov o dohodnini in o davku od dohodkov pravnih oseb. Za tega so državni svetniki izglasovali odložilni veto. Zanj je glasovalo 22 svetnikov, proti pa jih je glasovalo 8.
 
Sveženj davčnih zakonov, ki ga je DZ sprejel, vsebuje spremembo dohodnine, tako da bodo tisti s prihodki nad 1,64-kratnikom povprečne plače prejemali višje neto plače in imeli ugodnejšo davčno obravnavo nagrad za poslovno uspešnost. To bo povzročilo 106 milijonov evrov manj pobranih davkov, kar se bo deloma nadomestilo z zvišanjem davka na dobiček podjetij za dve odstotni točki, na 19 odstotkov.
 
Glasovanje o odložilnem vetu je predlagala interesna skupina delodajalcev v državnem svetu, saj jih je zmotilo povišanje stopnje obdavčitve dohodka pravnih oseb s 17 na 19 odstotkov. Po njihovem mnenju ni razlogov za povečanje davka, temveč so potrebne strukturne spremembe.
 
Ministrica: Davek ostaja na razmeroma nizki ravni
Državni svetniki opozarjajo, da se plače zaposlenih v gospodarstvu s spremembami pri dohodnini razbremenjuje premalo v primerjavi s tem, kar vlada daje javnim uslužbencem. V zvišanju davka od dohodkov pravnih oseb pa vidijo nepotrebno odvzemanje razvojnega potenciala podjetjem in opozarjajo, da bo "država od podjetij pobrala spet več, kot bo vrnila zaposlenim".
 
S tem se ni strinjala ministrica za finance Mateja Vraničar Erman, ki je poudarila, da efektivna stopnja davka od dohodkov pravnih oseb v Sloveniji ostaja na razmeroma nizki ravni, in spomnila, da se z novelo zakona višina olajšav za vlaganja v raziskave in razvoj ne spreminja. Da je obdavčitev davka od dohodka pravnih oseb med najnižjimi v Evropi, sta opozorila tudi svetnika Dušan Semolič in Branimir Štrukelj.
 
Brez veta na drugi del davčne reforme 
Predstavniki delodajalcev so predlagali glasovanje o odložilnem vetu tudi na drugi del davčne reforme, in sicer novelo zakona o dohodnini, saj menijo, da ni razlogov za tako skromne spremembe. A predlog ni prejel zadostne podpore državnih svetnikov.
 
Državni zbor bo moral o noveli zakona znova odločati, pri čemer bo potreboval podporo več kot polovice vseh poslancev. 
 
JMMC, HIŠA PODJETNIKOV
Računovodski servis Nova Gorica

Zakaj izbrati nas

Hiša podjetnikov je nastala na osnovi prepričanja, da je potrebno pri nudenju poslovnih storitev partnerjem zagotoviti čim večjo podporo z velikim naborom ponujenih storitev.

Naši poslovni prostori pa so mesto, kjer nastajajo in se razvijajo nove podjetniške ideje in priložnosti.

Prepoznavni želimo biti po strokovnosti, dinamičnosti, zanesljivosti, poštenju in nenazadje po odlični podpori našim partnerjem. S storitvami se želimo prilagoditi vsakemu uporabniku glede na panožno specifiko in njegove poslovne zahteve, z našim znanjem in izkušnjami pa vsakemu poslovnemu partnerju pomagati lažje uresničevati njegovo poslanstvo.

V prihodnosti bomo ugleden, strokoven, zanesljiv in prijazen računovodski servis v okolici Nove Gorice, z ustvarjenim dobrim imenom in kot zaupanja vreden partner.

Naše vodilo je ustvarjanje obojestranskih koristi.
Smo izkušen kolektiv strokovnjakov iz področja računovodstva in davkov, organizacije in poslovodenja. Z dolgoletnimi izkušnjami, smo pridobili potrebna znanja za izvajanje kvalitetnih storitev računovodstva ter širše podpore podjetništvu.
Smo sodoben računovodski servis iz Nove Gorice (poslovna cona Solkan), katerega odlikujejo:

  •   Odzivnost: v najkrajšem možnem času pomagamo z našimi nasveti in znanjem.
  •   100% individualna obravnava: Vsako stranko obravnavamo individualno in si zanjo vzamemo čas ter ji svetujemo.
  •   Strokovnost in ažurnost: z nenehnim izobraževanjem zagotavljamo najvišjo možno raven strokovnosti.
  •   Prilagodljivost: Potrebe naših strank so za nas vedno na prvem mestu, zato smo po dogovoru vedno pripravljeni naše storitve prilagajati vašim potrebam.
  •   100% priporočeni: Vse nove stranke smo dobili na osnovi priporočila
  •   Regija in oddaljenost nas ne omejuje: Stranke imamo v Izoli, Ljubljani, Kamniku, Idriji, Tolminu