Prispevki za popoldanski s.p. v 2024


V letu 2024 so se zvišali prispevki za popoldanski s.p. Višina za prvo trimesečje 2024 je že znana, višina prispevkov za obdobje od 1. aprila pa bo objavljena marca 2024.

 

Sestava prispevkov za popoldanski  s.p. v 2024

Prispevki za popoldanski s.p. v letu 2024 so sestavljeni iz dveh glavnih komponent: prispevkov za zdravstveno zavarovanje (ZZ) in prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (PIZ). Ti prispevki se plačujejo v pavšalnem znesku. Poleg tega se Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) plačuje prispevek za zdravstveno zavarovanje za poškodbe pri delu in poklicne bolezni ter dodatni prispevek za zdravstveno zavarovanje. Dodatno pa se plačuje tudi prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje za primer invalidnosti, telesne okvare ali smrti.

 

Višina prispevkov za popoldanski s.p. v 2024

Naziv prispevka
januar
februar
marec
april do december
Prispevek za PIZ
42,19
42,19
42,19
ni še določeno
Prispevek za ZZ
46,87
46,87
46,87
46,87
Skupaj prispevki
89,06
89,06
89,06
ni še določeno


 

Popoldanski s.p. lahko odpre oseba, ki je zaposlena za polni delovni čas (40ur/teden) in je zavarovana na podlagi delovnega razmerja. Na podlagi pogodbe o zaposlitvi, delodajalec te osebe plačuje prispevke za socialno zavarovanje zanjo. Oseba s popoldanskim s.p.-jem, pa plačuje pavšalne prispevke za zavarovanje (prispevki za popoldanski s.p.).

 

 

 

 

 

 

 

Vir: JMMC HP d.o.o.

 Prosimo, da preverite vsebino članka, ker lahko obstajajo zakonske novosti na to temo.

Zakaj izbrati nas

Hiša podjetnikov je nastala na osnovi prepričanja, da je potrebno pri nudenju poslovnih storitev partnerjem zagotoviti čim večjo podporo z velikim naborom ponujenih storitev.

Naši poslovni prostori pa so mesto, kjer nastajajo in se razvijajo nove podjetniške ideje in priložnosti.

Prepoznavni želimo biti po strokovnosti, dinamičnosti, zanesljivosti, poštenju in nenazadje po odlični podpori našim partnerjem. S storitvami se želimo prilagoditi vsakemu uporabniku glede na panožno specifiko in njegove poslovne zahteve, z našim znanjem in izkušnjami pa vsakemu poslovnemu partnerju pomagati lažje uresničevati njegovo poslanstvo.

V prihodnosti bomo ugleden, strokoven, zanesljiv in prijazen računovodski servis v okolici Nove Gorice, z ustvarjenim dobrim imenom in kot zaupanja vreden partner.

Naše vodilo je ustvarjanje obojestranskih koristi.
Smo izkušen kolektiv strokovnjakov iz področja računovodstva in davkov, organizacije in poslovodenja. Z dolgoletnimi izkušnjami, smo pridobili potrebna znanja za izvajanje kvalitetnih storitev računovodstva ter širše podpore podjetništvu.
Smo sodoben računovodski servis iz Nove Gorice (poslovna cona Solkan), katerega odlikujejo:

  •   Odzivnost: v najkrajšem možnem času pomagamo z našimi nasveti in znanjem.
  •   100% individualna obravnava: Vsako stranko obravnavamo individualno in si zanjo vzamemo čas ter ji svetujemo.
  •   Strokovnost in ažurnost: z nenehnim izobraževanjem zagotavljamo najvišjo možno raven strokovnosti.
  •   Prilagodljivost: Potrebe naših strank so za nas vedno na prvem mestu, zato smo po dogovoru vedno pripravljeni naše storitve prilagajati vašim potrebam.
  •   100% priporočeni: Vse nove stranke smo dobili na osnovi priporočila
  •   Regija in oddaljenost nas ne omejuje: Stranke imamo v Izoli, Ljubljani, Kamniku, Idriji, Tolminu