Predizpolnjen obračun prispevkov za s.p.

Po 1.1. 2017 se spremembe uvajajo tudi na področju obračuna prispevkov za socialno varnost.
 
FURS bo od leta 2017 dalje sam sestavil predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost (npr. za samozaposlene osebe, družbenike…) in ga odložil davčnemu zavezancu na portal eDavki. Novost velja od vključno prispevkov za mesec januar 2017 (oddaja v februarju  2017).
 
FURS bo predizpolnjen obračun na portal predložil predvidoma najkasneje do 10. v mesecu za pretekli mesec. Po tem datumu je zavezanec sam (ali njegov računovodja) dolžan preveriti pravilnost podatkov. V kolikor so podatki pravilni, dodatne aktivnosti (potrditev obračuna ipd. ) ne bodo potrebne. Obračun se bo tako s 15. dnem v mesecu štel kot oddan.
 
V kolikor podatki niso pravilni, jih bo najkasneje do 15. v mesecu potrebno popraviti tako, da se bo oddal nov obračunski obrazec.
 
Dolžnost zavezanca (ali njegovega računovodje) bo tudi preveriti ali je FURS sploh predložil predizpolnjen obračun. V kolikor davčni organ ne bo oddal obrazca, ga bo moral zavezanec sam (ali njegov računovodja). Hkrati bo moral zavezanec sam (ali njegov računovodja) v obračunu pravočasno posredovati morebitne spremembe, ki vplivajo na osnovo za obračun prispevkov (kot npr. bolniška, starševski dopust…).
 
Z letom 2018 se predizpolnjeni obračuni obetajo  še za popoldanske s.p. in kmete (v letu 2017 pa za te zavezance ni sprememb).
 
JMMC, HIŠA PODJETNIKOV
Računovodski servis Nova Gorica

Zakaj izbrati nas

Hiša podjetnikov je nastala na osnovi prepričanja, da je potrebno pri nudenju poslovnih storitev partnerjem zagotoviti čim večjo podporo z velikim naborom ponujenih storitev.

Naši poslovni prostori pa so mesto, kjer nastajajo in se razvijajo nove podjetniške ideje in priložnosti.

Prepoznavni želimo biti po strokovnosti, dinamičnosti, zanesljivosti, poštenju in nenazadje po odlični podpori našim partnerjem. S storitvami se želimo prilagoditi vsakemu uporabniku glede na panožno specifiko in njegove poslovne zahteve, z našim znanjem in izkušnjami pa vsakemu poslovnemu partnerju pomagati lažje uresničevati njegovo poslanstvo.

V prihodnosti bomo ugleden, strokoven, zanesljiv in prijazen računovodski servis v okolici Nove Gorice, z ustvarjenim dobrim imenom in kot zaupanja vreden partner.

Naše vodilo je ustvarjanje obojestranskih koristi.
Smo izkušen kolektiv strokovnjakov iz področja računovodstva in davkov, organizacije in poslovodenja. Z dolgoletnimi izkušnjami, smo pridobili potrebna znanja za izvajanje kvalitetnih storitev računovodstva ter širše podpore podjetništvu.
Smo sodoben računovodski servis iz Nove Gorice (poslovna cona Solkan), katerega odlikujejo:

  •   Odzivnost: v najkrajšem možnem času pomagamo z našimi nasveti in znanjem.
  •   100% individualna obravnava: Vsako stranko obravnavamo individualno in si zanjo vzamemo čas ter ji svetujemo.
  •   Strokovnost in ažurnost: z nenehnim izobraževanjem zagotavljamo najvišjo možno raven strokovnosti.
  •   Prilagodljivost: Potrebe naših strank so za nas vedno na prvem mestu, zato smo po dogovoru vedno pripravljeni naše storitve prilagajati vašim potrebam.
  •   100% priporočeni: Vse nove stranke smo dobili na osnovi priporočila
  •   Regija in oddaljenost nas ne omejuje: Stranke imamo v Izoli, Ljubljani, Kamniku, Idriji, Tolminu