Poslovna darila in obdarovanja

 

Poslovna darila so lahko namenjena zaposlenim, strankam ali poslovnim partnerjem podjetja. Prakticirajo se predvsem proti koncu leta, ni pa nujno. Kar dejansko loči darila med seboj je namen in vrednost le-teh.

 

 Obdarovanje zaposlenih in / ali njihovih družinskih članov

Nekatera podjetja se v mesecu decembru odločijo za obdarovanje zaposlenih in njihovih družinskih članov, na primer otrok. Gre za darilo izplačano v naravi. Vsi dohodki fizične osebe– razen izjem, so po zakonu o dohodnini obdavčeni. V primeru, ko delodajalec zaposlenemu podari darilo, se to šteje kot boniteta, katera je skladno z Zakonom o dohodnini obdavčena kot dohodek iz zaposlitve. 

Izjeme pri obdavčitvi:

-        Delodajalčevo darilo zaposlenemu ni obdavčeno, če ne presega vrednosti 15 EUR in ni dano pogosto ali celo redno.

-        V kolikor obdaruje otroke zaposlenih, se pri mlajših od 15 let, kot neobdavčeno darilo šteje darilo do vrednosti 42 EUR.  Za podjetje so darila, ki ne presegajo te vrednosti tudi davčno priznan strošek. V kolikor kateri izmed pogojev ni izpolnjen, se celotno vrednost darila obdavči pri zaposlenem.

 

Darila za poslovne partnerje

Med poslovne partnerje se štejejo pravne in fizične osebe, s katerimi je davčni zavezanec poslovno sodeloval, posluje ali bo posloval v prihodnosti.

Darilo se ne šteje v davčno osnovo če:

-        Vrednost darila ne presega 42 EUR.

-        Več podarjenih daril v celotnem davčnem letu (istega darovalca), ne presega skupne vrednosti 84 EUR.

V kolikor so omenjeni zneski preseženi, se razlika med neobdavčeno vrednostjo in dejansko vrednostjo darila šteje v davčno osnovo in je predmet dohodnine.

 

Pravico do odbitka DDV ima zavezanec takrat, ko ga plača ob nabavi določenega blaga pri katerem je odbitek dovoljen. V kolikor so nabave blaga povezane z nabavami za osebne namene ali namene obdarovanja zaposlenih, odbitek DDV- ja ni dovoljen. Če pa zavezanec ne ve ali bo nabavljeno blago uporabil za obdarovanje ali ne in si DDV poračuna, mora ob podaritvi blaga poslovnemu partnerju DDV od nabavne vrednosti obračunati.

 

Prednovoletne pogostitve zaposlenih in poslovnih partnerjev

V mesecu decembru, podjetja običajno organizirajo prednovoletno večerjo ali pogostitev za svoje zaposlene ali poslovne partnerje.

Pri zaposlenih se večerja ne šteje kot boniteta v primeru, ko je ta dana vsem zaposlenim. Če so večerje deležni le posamezni predstavniki podjetja, se ta šteje kot boniteta v kolikor presega ceno 15 EUR.

Gledano iz davčnega vidika, so večerja in pogostitve, kjer so prisotni le zaposleni v celoti davčno nepriznan strošek. Davčno priznan strošek bi bile le, če bi zaposlenim obračunali boniteto.

 

Drugače je pri pogostitvah za poslovne partnerje, kjer se pogostitev uvršča med stroške reprezentance, ki je delno priznan davčni strošek in sicer v višini 50%. 

 

Vir: JMMC HP d.o.o.

Računovodski servis Nova Gorica

Zakaj izbrati nas

Hiša podjetnikov je nastala na osnovi prepričanja, da je potrebno pri nudenju poslovnih storitev partnerjem zagotoviti čim večjo podporo z velikim naborom ponujenih storitev.

Naši poslovni prostori pa so mesto, kjer nastajajo in se razvijajo nove podjetniške ideje in priložnosti.

Prepoznavni želimo biti po strokovnosti, dinamičnosti, zanesljivosti, poštenju in nenazadje po odlični podpori našim partnerjem. S storitvami se želimo prilagoditi vsakemu uporabniku glede na panožno specifiko in njegove poslovne zahteve, z našim znanjem in izkušnjami pa vsakemu poslovnemu partnerju pomagati lažje uresničevati njegovo poslanstvo.

V prihodnosti bomo ugleden, strokoven, zanesljiv in prijazen računovodski servis v okolici Nove Gorice, z ustvarjenim dobrim imenom in kot zaupanja vreden partner.

Naše vodilo je ustvarjanje obojestranskih koristi.
Smo izkušen kolektiv strokovnjakov iz področja računovodstva in davkov, organizacije in poslovodenja. Z dolgoletnimi izkušnjami, smo pridobili potrebna znanja za izvajanje kvalitetnih storitev računovodstva ter širše podpore podjetništvu.
Smo sodoben računovodski servis iz Nove Gorice (poslovna cona Solkan), katerega odlikujejo:

  •   Odzivnost: v najkrajšem možnem času pomagamo z našimi nasveti in znanjem.
  •   100% individualna obravnava: Vsako stranko obravnavamo individualno in si zanjo vzamemo čas ter ji svetujemo.
  •   Strokovnost in ažurnost: z nenehnim izobraževanjem zagotavljamo najvišjo možno raven strokovnosti.
  •   Prilagodljivost: Potrebe naših strank so za nas vedno na prvem mestu, zato smo po dogovoru vedno pripravljeni naše storitve prilagajati vašim potrebam.
  •   100% priporočeni: Vse nove stranke smo dobili na osnovi priporočila
  •   Regija in oddaljenost nas ne omejuje: Stranke imamo v Izoli, Ljubljani, Kamniku, Idriji, Tolminu