Poročanje o odpadni embalaži, dani na slovenski trg

Ministrstvo za okolje in prostor določila Uredbe o embalaži in odpadni embalaži, v delu, ki se nanašajo obveznost vpisa subjektov v evidenco proizvajalcev pri ARSO tolmači tako, da določa obveznost vpisa v to evidenco le za subjekte, ki so po uredbi PROIZVAJALCI, v evidenco pa se ni dolžan vpisati subjekt, ki je (le) pridobitelj embaliranega blaga za lastno uporabo.
 
KDO JE PRIDOBITELJ EMBALIRANEGA BLAGA ZA LASTNO UPORABO?
 
Uredba določa, da je pridobitelj embaliranega blaga za lastno uporabo pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik s sedežem v Republiki Sloveniji, ki prek sredstev za komuniciranje na daljavo kupuje embalirano blago neposredno od tujega podjetja izključno za lastno uporabo v okviru izvajanja svoje dejavnosti na območju Republike Slovenije.
 
npr. Janez Novak, frizerske storitve s.p. za namen svoje dejavnosti od tujega podjetja nabavlja material za svojo dejavnost (npr. šampone, lake za lase ipd.) in te izdelke uporablja izključno za izvajanje svoje dejavnosti (ter jih kot izdelke ne prodaja naprej svojim strankam) - tak subjekt je pridobitelj embaliranega blaga za lastno uporabo.
 
Če se glede na svojo dejavnost prepoznate kot pridobitelj embaliranega blaga za lastno uporabo se niste dolžni vpisati v evidenco ARSO (če ste že vpisani, se iz evidence izbrišete na način, ki ga je opisal ARSO v svojem mailu), dolžni pa ste se vključiti v eno izmed Družb za ravnanje z embalažo in ji sporočati podatke o embalaži .
 
 
Bodite pozorni!
 
Pri tem pa vas izrecno opozarjamo, da v kolikor niste samo pridobitelj embaliranega blaga za lastno uporabo, temveč ste hkrati tudi PROIZVAJALEC (1. embaler, 2. pridobitelj embaliranega blaga, 3. proizvajalec servisne embalaže, 4. pridobitelj servisne embalaže) zgoraj zapisano pravilo, da se niste dolžni vključiti v evidenco proizvajalcev pri ARSO za vas NE VELJA.
 
Npr. Janez Novak, frizerske storitve s.p. za namene svoje dejavnosti od tujega podjetja nabavlja material za svojo dejavnost (npr. šampone, lake za lase ipd.) in te izdelke uporablja za izvajanje svoje dejavnosti je sicer pridobitelj embaliranega blaga za lastno uporabo. Ker pa ta s.p. del izdelkov, ki jih pridobi od tujega podjetja proda svojim strankam (torej del lakov za lase uporabi za svojo dejavnost, del pa jih tudi proda strankam kot izdelek) je hkrati tudi proizvajalec (pridobitelj embaliranega blaga). Takšen subjekt pa se je zato dolžan vpisati tudi v evidenco proizvajalcev pri ARSO.
 
Glede na zgoraj zapisano obrazložitev in ponazoritvene primere ocenjujemo, da pri večini vas – naših zavezancem obstaja obveznost, da ste vpisani evidenco pri ARSO in se zato iz evidence (kljub mailu ARSO) ne izpišite.
 
Le v primeru, da ste izključno in samo pridobitelj embaliranega blaga za lastno uporabo (in niste hkrati tudi proizvajalec) upoštevajte mail ARSO in se iz evidence izpišite. Še naprej pa ste dolžni biti vključeni v DROE in izbrani DROE kvartalno poročati količine te embalaže (torej poročanje preko našega spletnega portala EMBI).

Zakaj izbrati nas

Hiša podjetnikov je nastala na osnovi prepričanja, da je potrebno pri nudenju poslovnih storitev partnerjem zagotoviti čim večjo podporo z velikim naborom ponujenih storitev.

Naši poslovni prostori pa so mesto, kjer nastajajo in se razvijajo nove podjetniške ideje in priložnosti.

Prepoznavni želimo biti po strokovnosti, dinamičnosti, zanesljivosti, poštenju in nenazadje po odlični podpori našim partnerjem. S storitvami se želimo prilagoditi vsakemu uporabniku glede na panožno specifiko in njegove poslovne zahteve, z našim znanjem in izkušnjami pa vsakemu poslovnemu partnerju pomagati lažje uresničevati njegovo poslanstvo.

V prihodnosti bomo ugleden, strokoven, zanesljiv in prijazen računovodski servis v okolici Nove Gorice, z ustvarjenim dobrim imenom in kot zaupanja vreden partner.

Naše vodilo je ustvarjanje obojestranskih koristi.
Smo izkušen kolektiv strokovnjakov iz področja računovodstva in davkov, organizacije in poslovodenja. Z dolgoletnimi izkušnjami, smo pridobili potrebna znanja za izvajanje kvalitetnih storitev računovodstva ter širše podpore podjetništvu.
Smo sodoben računovodski servis iz Nove Gorice (poslovna cona Solkan), katerega odlikujejo:

  •   Odzivnost: v najkrajšem možnem času pomagamo z našimi nasveti in znanjem.
  •   100% individualna obravnava: Vsako stranko obravnavamo individualno in si zanjo vzamemo čas ter ji svetujemo.
  •   Strokovnost in ažurnost: z nenehnim izobraževanjem zagotavljamo najvišjo možno raven strokovnosti.
  •   Prilagodljivost: Potrebe naših strank so za nas vedno na prvem mestu, zato smo po dogovoru vedno pripravljeni naše storitve prilagajati vašim potrebam.
  •   100% priporočeni: Vse nove stranke smo dobili na osnovi priporočila
  •   Regija in oddaljenost nas ne omejuje: Stranke imamo v Izoli, Ljubljani, Kamniku, Idriji, Tolminu