Obročno plačilo davkov - PKP6

Eden izmed pomembnih ukrepov vlade za omenijtev posledic epidemije je tudi obročno plačilo davkov.
 
Zakon PKP6 bo predvidoma 25.11.2020 potrjen v državnem zboru, po uveljavitvi tega zakona, pa bo mogoče ponovno zaprositi za obročno plačilo davkov.
 
Če ste izgubili možnost pridobivanja prihodkov oziroma vas je prizadel Odlok o prepovedi obratovanja, lahko na Finančni upravi Republike Slovenije zaprosite za odlog plačila davka oziroma obročno plačilo davkov.
 
Davčni zavezanci, ki bodo zaprosili za obročno plačilo davkov, bodo morali dokazati, da bodo hujšo gospodarsko škodo uspeli preprečiti in obroke davka plačati.
 
O vlogi oziroma načinu plačila davkov je davčni organ dolžan odločiti v osmih dneh od dneva prejema vloge.
 
Zavezanec mora vlogo oddati preko sistema eDavki ali po pošti oziroma elektronski pošti.
 
PKP6 - ŠESTI PROTIOKORONSKI PAKET
 
Davčni organ lahko zaradi izgube sposobnosti pridobivanja prihodkov zaradi epidemije odobri odlog plačila ali pa plačilo davka v največ 24 mesečnih obrokih v obdobju 24 mesecev.
 
Pomembna novost pri sprejetem ukrepu pa je vezana na zapadlost neplačanih obveznosti. Če zavezanec za plačilo davka zamudi s plačilom enega obroka, hkrati zapadejo v plačilo vsi zapadli neplačani obroki, vendar šele tri mesece po prenehanju trajanja ukrepov po tem zakonu.
 
Za čas, ko je davčnemu zavezancu odobreno obročno plačilo davka na podlagi ZIUJP, se za neplačane davke (vključno z zamudnimi obrestmi) ne zaračunajo obresti.
 
Obročno plačilo davkov je možno za:
 
- plačilo poračuna na podlagi letnega davčnega obračuna
- obračuna DDV
- inšpekcijske odločbe
- akontacije davka in davčni odtegljaj
 
JMMC, HIŠA PODJETNIKOV
Računovodski servis Nova Gorica

 Prosimo, da preverite vsebino članka, ker lahko obstajajo zakonske novosti na to temo.

Zakaj izbrati nas

Hiša podjetnikov je nastala na osnovi prepričanja, da je potrebno pri nudenju poslovnih storitev partnerjem zagotoviti čim večjo podporo z velikim naborom ponujenih storitev.

Naši poslovni prostori pa so mesto, kjer nastajajo in se razvijajo nove podjetniške ideje in priložnosti.

Prepoznavni želimo biti po strokovnosti, dinamičnosti, zanesljivosti, poštenju in nenazadje po odlični podpori našim partnerjem. S storitvami se želimo prilagoditi vsakemu uporabniku glede na panožno specifiko in njegove poslovne zahteve, z našim znanjem in izkušnjami pa vsakemu poslovnemu partnerju pomagati lažje uresničevati njegovo poslanstvo.

V prihodnosti bomo ugleden, strokoven, zanesljiv in prijazen računovodski servis v okolici Nove Gorice, z ustvarjenim dobrim imenom in kot zaupanja vreden partner.

Naše vodilo je ustvarjanje obojestranskih koristi.
Smo izkušen kolektiv strokovnjakov iz področja računovodstva in davkov, organizacije in poslovodenja. Z dolgoletnimi izkušnjami, smo pridobili potrebna znanja za izvajanje kvalitetnih storitev računovodstva ter širše podpore podjetništvu.
Smo sodoben računovodski servis iz Nove Gorice (poslovna cona Solkan), katerega odlikujejo:

  •   Odzivnost: v najkrajšem možnem času pomagamo z našimi nasveti in znanjem.
  •   100% individualna obravnava: Vsako stranko obravnavamo individualno in si zanjo vzamemo čas ter ji svetujemo.
  •   Strokovnost in ažurnost: z nenehnim izobraževanjem zagotavljamo najvišjo možno raven strokovnosti.
  •   Prilagodljivost: Potrebe naših strank so za nas vedno na prvem mestu, zato smo po dogovoru vedno pripravljeni naše storitve prilagajati vašim potrebam.
  •   100% priporočeni: Vse nove stranke smo dobili na osnovi priporočila
  •   Regija in oddaljenost nas ne omejuje: Stranke imamo v Izoli, Ljubljani, Kamniku, Idriji, Tolminu