KILOMETRINA 2022 - NOVOSTI IN SPREMEMBE

Z dnem 01.07.2022 je spremenjena višina za povračilo kilometrine tako za prevoz na delo kot za službena potovanja. Kaj se je spremenilo?

 

PREVOZ NA DELO

Kot se morda spomnite smo septembra 2021 prejeli bistveno spremembo pri obravnavi in povračilu stroškov za prevoz na delo, saj se je na novo določil najvišji fiksni znesek 140 evrov (če je dejanski izračun nižji od tega zneska) kot davčno priznan. Kilometrina 2022 oziroma spremenjena uredba v ta znesek ne posega. To pomeni, da ostaja enak, prav tako vsi pogoji. Spremenila se je izključno le višina prevoženega kilometra iz 0,18 evrov na 0,21 evrov.

 

POVRAČILO POTNIH STROŠKOV

Prevoz na službenem potovanju se povrne zaposlenemu v kolikor uporablja svoje vozilo v poslovne namene. Kilometrina 2022 znaša po novem 0,43 evra za vsak prevožen kilometer. Višina je enaka bodisi je pot opravljena v Sloveniji ali tujini. V kolikor se povračilo izvrši v višjem znesku od navedenega, je razlika obdavčena z dohodnino ter dodatno se plačujejo tudi vsi obvezni prispevki (zdravstveno, socialno in pokojninsko/invalidsko zavarovanje).

 Prosimo, da preverite vsebino članka, ker lahko obstajajo zakonske novosti na to temo.

Zakaj izbrati nas

Hiša podjetnikov je nastala na osnovi prepričanja, da je potrebno pri nudenju poslovnih storitev partnerjem zagotoviti čim večjo podporo z velikim naborom ponujenih storitev.

Naši poslovni prostori pa so mesto, kjer nastajajo in se razvijajo nove podjetniške ideje in priložnosti.

Prepoznavni želimo biti po strokovnosti, dinamičnosti, zanesljivosti, poštenju in nenazadje po odlični podpori našim partnerjem. S storitvami se želimo prilagoditi vsakemu uporabniku glede na panožno specifiko in njegove poslovne zahteve, z našim znanjem in izkušnjami pa vsakemu poslovnemu partnerju pomagati lažje uresničevati njegovo poslanstvo.

V prihodnosti bomo ugleden, strokoven, zanesljiv in prijazen računovodski servis v okolici Nove Gorice, z ustvarjenim dobrim imenom in kot zaupanja vreden partner.

Naše vodilo je ustvarjanje obojestranskih koristi.
Smo izkušen kolektiv strokovnjakov iz področja računovodstva in davkov, organizacije in poslovodenja. Z dolgoletnimi izkušnjami, smo pridobili potrebna znanja za izvajanje kvalitetnih storitev računovodstva ter širše podpore podjetništvu.
Smo sodoben računovodski servis iz Nove Gorice (poslovna cona Solkan), katerega odlikujejo:

  •   Odzivnost: v najkrajšem možnem času pomagamo z našimi nasveti in znanjem.
  •   100% individualna obravnava: Vsako stranko obravnavamo individualno in si zanjo vzamemo čas ter ji svetujemo.
  •   Strokovnost in ažurnost: z nenehnim izobraževanjem zagotavljamo najvišjo možno raven strokovnosti.
  •   Prilagodljivost: Potrebe naših strank so za nas vedno na prvem mestu, zato smo po dogovoru vedno pripravljeni naše storitve prilagajati vašim potrebam.
  •   100% priporočeni: Vse nove stranke smo dobili na osnovi priporočila
  •   Regija in oddaljenost nas ne omejuje: Stranke imamo v Izoli, Ljubljani, Kamniku, Idriji, Tolminu