Božičnica 2021

 
Božičnica ali trinajsta plača kot jo nekateri imenujejo, ni zakonsko obvezen prejemek delavca. Se pa mnogo delodajalcev odloči zanjo, kot nagrada za poslovno uspešnost.
 
Pri izplačilu božičnice do višine 100% povprečne mesečne plače, dohodnine ni potrebno plačati. Obračuna in plača se tako le prispevke. Seveda lahko božičnica znaša več povprečna mesečna plača, a se presežni del šteje v dohodnino.
 
V primeru bruto izplačila 1.000 evrov, bi neto izplačilo znašalo 779 evrov, prispevki delavca 221 evrov (22,1%), prispevki delodajalca pa 161 evrov (16,1%). Dohodnine v tem primeru ne bi plačali, torej bi skupni strošek delodajalca znašal 1.161 evrov.
 
 
IZPLAČILA ZA POSLOVNO USPEŠNOST IN PKP POMOČ
 
Tudi letos velja pravilo, v kolikor ste uveljavljali katero od koronapomoči ( čakanje na delo, temeljni dohodek, skrajšan delovni čas, nadomestilo plače,…), potem nagrade za poslovno uspešnost (božičnico) vodstvu  ne smete izplačati. V nasprotnem primeru je po zakonodaji PKP potrebno pomoči vračati.
 
 
POGOJI ZA IZPLAČILO BOŽIČNICE
 
Božičnica se izplača le enkrat v koledarskem letu, vsem zaposlenim hkrati,
pravica do izplačila mora biti določena v splošnem oziroma internem aktu delodajalca, s katerim so delavci vnaprej seznanjeni,
izplačilo dobijo tisti delavci, ki so imeli pogodbo sklenjeno na določen presečen dan v letu,
božičnica je opredeljena kot del plače, zato mora biti izplača v denarju in ne v bonih, ali delnicah. Prav tako se ne smejo ponujati ugodnosti v naravi.
 
 
Vir: JMMC HP d.o.o.
 
JMMC HP d.o.o.
Računovodski servis Nova Gorica

Zakaj izbrati nas

Hiša podjetnikov je nastala na osnovi prepričanja, da je potrebno pri nudenju poslovnih storitev partnerjem zagotoviti čim večjo podporo z velikim naborom ponujenih storitev.

Naši poslovni prostori pa so mesto, kjer nastajajo in se razvijajo nove podjetniške ideje in priložnosti.

Prepoznavni želimo biti po strokovnosti, dinamičnosti, zanesljivosti, poštenju in nenazadje po odlični podpori našim partnerjem. S storitvami se želimo prilagoditi vsakemu uporabniku glede na panožno specifiko in njegove poslovne zahteve, z našim znanjem in izkušnjami pa vsakemu poslovnemu partnerju pomagati lažje uresničevati njegovo poslanstvo.

V prihodnosti bomo ugleden, strokoven, zanesljiv in prijazen računovodski servis v okolici Nove Gorice, z ustvarjenim dobrim imenom in kot zaupanja vreden partner.

Naše vodilo je ustvarjanje obojestranskih koristi.
Smo izkušen kolektiv strokovnjakov iz področja računovodstva in davkov, organizacije in poslovodenja. Z dolgoletnimi izkušnjami, smo pridobili potrebna znanja za izvajanje kvalitetnih storitev računovodstva ter širše podpore podjetništvu.
Smo sodoben računovodski servis iz Nove Gorice (poslovna cona Solkan), katerega odlikujejo:

  •   Odzivnost: v najkrajšem možnem času pomagamo z našimi nasveti in znanjem.
  •   100% individualna obravnava: Vsako stranko obravnavamo individualno in si zanjo vzamemo čas ter ji svetujemo.
  •   Strokovnost in ažurnost: z nenehnim izobraževanjem zagotavljamo najvišjo možno raven strokovnosti.
  •   Prilagodljivost: Potrebe naših strank so za nas vedno na prvem mestu, zato smo po dogovoru vedno pripravljeni naše storitve prilagajati vašim potrebam.
  •   100% priporočeni: Vse nove stranke smo dobili na osnovi priporočila
  •   Regija in oddaljenost nas ne omejuje: Stranke imamo v Izoli, Ljubljani, Kamniku, Idriji, Tolminu