4 manj znane vloge česna

Česen je znan kot močan naravni antibiotik, ki ga lahko uporabljate vsak dan. Ponaša se s protivirusnimi, protibakterijskimi in protiglivičnimi učinkovinami. Krepi imunski sistem in celotno telo. A čeprav menite, da poznate vse njegove načine uporabe, vas bodo nekateri morda presenetili.
 
Pomaga pri atletskem stopalu
 
Ker vsebuje protiglivične snovi, je odličen v borbi proti atletskemu stopalu, torej glivični okužbi, ki jo lahko dobijo vsi bosi ob bazenih, v savnah, po skupnih kopalnicah in drugih prostorih, kjer so vedno vlažna tla. Da bi okužbo z glivicami odpravili, vsak večer v vodo  dodajte nekaj strokov zdrobljenega česna in v njej namakajte stopala. Ponavljajte, dokler glivice ne izginejo.
 
Glivic se lahko rešite tudi tako, da v bombažne nogavice položite nekaj strokov česna, jih obujete in jih na nogah pustite čez noč.
 
Naravno zdravilo proti aknam
 
Ker vsebuje česen močne protibakterijske snovi, pomaga proti aknam. S prerezanim strokom polzite po kritičnih predelih obraza. Ne mažite celotnega obraza, ampak samo akne. Postopek ponavljate nekaj dni in hitreje se bodo posušile in izginile.
 
Lahko izdelate tudi zmes iz sesekljanega česna in vode. Z njo nekaj minut masirajte obraz in ga nato sperite s toplo vodo. Pripravek bo s kože odstranil bakterije, ki povzročajo akne. Lahko mu dodate tudi dve žlički olivnega olja in žličko medu. Če takšno nego spremlja pekoč občutek, naslednjič količino česna zmanjšajte.
 
Krepi nohte
 
Če želite okrepiti nohte, malce sesekljanega česna pomešajte v prozoren lak za nohte. Počakajte sedem dni, nato lak nanesite na nohte, ki bodo zaradi dodatka česna močnejši.
 
Zdravi okužbe ušes
 
Česen lahko olajša vnetje ušesa. A uporabljajte ga zgolj zunanje. V decilitru olivnega olja teden dni namakajte šest strokov sesekljanega česna. S pripravkom masirajte zunanji del ušesa tik ob sluhovodu. Takšen ekstrakt zaustavlja rast bakterij, glivic in virusov, ki povzročajo vnetje ušesa.
 
Še nekaj zanimivosti o česnu
 
- V starem Egiptu so česen morali jesti sužnji, ki so gradili piramide. Tako so si povečali moč in vzdržljivost.
- V vojnah so neposredno na bojiščih nekoč česen uporabljali za dezinfekcijo ran.
- Strok česna vsebuje samo štiri kalorije.
- Največja proizvajalka česna na svetu je Kitajska.
- Obstaja več kot 300 vrst česna
- Aliumfobija se imenuje strah pred njim
 
JMMC, HIŠA PODJETNIKOV
Računovodski servis Nova Gorica
Vir: Večer

Zakaj izbrati nas

Hiša podjetnikov je nastala na osnovi prepričanja, da je potrebno pri nudenju poslovnih storitev partnerjem zagotoviti čim večjo podporo z velikim naborom ponujenih storitev.

Naši poslovni prostori pa so mesto, kjer nastajajo in se razvijajo nove podjetniške ideje in priložnosti.

Prepoznavni želimo biti po strokovnosti, dinamičnosti, zanesljivosti, poštenju in nenazadje po odlični podpori našim partnerjem. S storitvami se želimo prilagoditi vsakemu uporabniku glede na panožno specifiko in njegove poslovne zahteve, z našim znanjem in izkušnjami pa vsakemu poslovnemu partnerju pomagati lažje uresničevati njegovo poslanstvo.

V prihodnosti bomo ugleden, strokoven, zanesljiv in prijazen računovodski servis v okolici Nove Gorice, z ustvarjenim dobrim imenom in kot zaupanja vreden partner.

Naše vodilo je ustvarjanje obojestranskih koristi.
Smo izkušen kolektiv strokovnjakov iz področja računovodstva in davkov, organizacije in poslovodenja. Z dolgoletnimi izkušnjami, smo pridobili potrebna znanja za izvajanje kvalitetnih storitev računovodstva ter širše podpore podjetništvu.
Smo sodoben računovodski servis iz Nove Gorice (poslovna cona Solkan), katerega odlikujejo:

  •   Odzivnost: v najkrajšem možnem času pomagamo z našimi nasveti in znanjem.
  •   100% individualna obravnava: Vsako stranko obravnavamo individualno in si zanjo vzamemo čas ter ji svetujemo.
  •   Strokovnost in ažurnost: z nenehnim izobraževanjem zagotavljamo najvišjo možno raven strokovnosti.
  •   Prilagodljivost: Potrebe naših strank so za nas vedno na prvem mestu, zato smo po dogovoru vedno pripravljeni naše storitve prilagajati vašim potrebam.
  •   100% priporočeni: Vse nove stranke smo dobili na osnovi priporočila
  •   Regija in oddaljenost nas ne omejuje: Stranke imamo v Izoli, Ljubljani, Kamniku, Idriji, Tolminu